http://www.hatira.4mg.com

Seyahat Rehberi 

ORHANİYE 


 

Kızkumunda yürürken tutulan dileklerin yerine geldiği söyleniyor!

Kızkumu bu gördüğünüz denizin ortasında insanların yürüyerek dolaştığı yer. Orhaniye koyu içindeki bu yeri Türkiye'nin bir başka yerinde görmek mümkün değil...


 

Jeep safari tutkunlarının en önemli iki durağı... Orhaniye ve Kızkumu...
Tatilciler bütün istediklerine burada cevap bulabilecekler...


 
 

İki mahalleden oluşan Orhaniye Köyü'nde tatilin keyfini süreceksiniz! Gönlünüzce dinlenmek, keyif yapmak mı istiyorsunuz! Belki de doyumsuz güzellikleri fotoğraflamak ve anılarınızı başkalarıyla paylaşmak mı özleminiz!
Öyleyse hiç durmayın. Tarihi mekanlara da bu kez yolunuz düşecek. Trekking yapacak, doğayı keyfedeceksiniz.
Doğası henüz bozulmamış, çevre zenginliği çok fazla olan ve ailece huzur bulabileceğiniz bir yöreye gidiyoruz.
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı şirin ilçe, "Orhaniye"; Keçibükü ve Merkez Mahalle'den oluşuyor. Tipik Akdeniz özelliklerini taşıyan eski Rum köyünün önceki ismi "kırsaçlı Vasil" anlamına gelen
"Kırvasil" imiş.
M.Ö. 3yüzyıla dayanan köy, temiz denizi, çevresini saran çam ormanları, dağları ve tarihi zenginlikleriri ile dikkat çekiyor.köyün sembolü ise, denize doğru 600 metrelik dil gibi uzanan ve gel- git olaylarında bir görünüp bir kaybolan kırmızı renkli kız kumu. Buranın ilginç hikayesi, sizleri mutlaka etkilecek.


 
 
 

Orhaniye'nin çecekler içindeki tepeden görünüşü...

Orhaniye'nin tepelerden bu muhteşem ve iç açıcı görüntüsü, her tatilcinin görmek istediklerini gözlerinin önüne getiriyor.

NASIL GİDİLİR?
İstanbul'dan yola çıkacaklar için, çeşitli alternatifler var. En kısa ulaşım, uçakla Dalaman havaalanına inip, taksi veya minübüsle Marmaris ve Orhaniye'ye ulaşmak.
Otobüsle seyahat edenler, Marmaris girişi Shell akaryakıt istasyonu karşısısından kalkan minübüslere binerek, iki saatte bir yapılan seferler ile Hisarönüne gidebilirler. Gece 24.00'e kadar süren seferler, Orhaniye'deki motellerin önünden geçiyor.
ÖZEL ARAÇ....
Özel aracı ile yola çıkanlar, Çamlıca gişelerinden Bayramoğlu sapağına kadar otoyolu kullanacaklar. Eskihisar'dan dolunca kalkan arabalı vapurla devam eden yolculuk 40 dakika sonra Topcular'da başlıyor.
Topçular'da depoyu tam doldurursanız, bu genişletip bitirilen Yolova- Bursa yolunu karşılıyor. Bursa çevre yolu ilaç gibi geliyor. Sizi kent çıkışına kadar çıkaran bu yol 30 kilometreye kadar tek yönlü.
Bursa- Balıkesir arasındaki yol çalışmaları devam ediyor ama bundan pek etkilenmiyorsunuz. Sabah 07.30'da İstanbul'dan yola çıkanlar, 11. 00 sularında Susurluk'ta oluyor. Yol üstünde birçok ayran evi, kafe ve bahçe var.
Susurluk'tan sonra mükemmel sayılabilecek bir yola giriyorsunuz.Bu yola uçak bile iner. Balıkesir'i sağınıza alarak sola sapınca, yönünüzü İzmir'e çevirmiş oluyorsunuz.
Manisa'ya kadar yol çalışmalarının sürdüğünü görüyorsunuz. Manisa-İzmir arasındaki yol iyi durumda. İzmir girişinde Bornova'dan itibaren şehir içinde yapılan otobana girerek, körfezi seyrede seyrede, kokular arasında, şehir dışına çıkıyorsunuz. 
Ardından Selçuk'a kadar otobanı kullanabilirsiniz. Bu yol da size sürüş keyfini yaşatıyor.Aydın, Çine derken, Muğla'ya ve 670 metre rakımlı Sakar Geçidi'ne geliyorsunuz.
VE sonunda karşınızda görkemli Gökova Körfezi. Biraz durun. Ve manzarayı seyredin. Bütün yol yorgunluğunuz geçecektir. Aşağıda okaliptus ağaçlarıyla çevrili Marmaris yolu, şiir gibi...
Girişte Orhaniye'ye gitmek için iki yolunuz var. Datça sapağına dönebilir veya İçmeler üzerinden tercihinizi kullanabilirsiniz.
Datça yolunda, kısaltma ve virajlardan kurtarma çalşımaları nedeniyle ulaşım zaman zaman stabilize yoldan sağlanıyor. 
DENİZDEN GELEN TEKNELERE NOT: Hisanönü körfezi girişinde, Dişlice Adası- Robinson Clup arasında su seviyesinin 50 cm. altında bulunan kayalıklara ve Atabol kayalığı kritik özellikler taşıyor. 

wpe1.jpg (1753 bytes)